Ολοκληρώθηκε η συστηματική ανασκαφική έρευνα στον «ναό Cooper» (θέση «Διάσελλο») στο πλαίσιο ανανεωθείσης εγκρίσεως για την διετία 2011-2012 από το Υπουργείο Πολιτισμού. Κατά την εξαετή συστηματική έρευνα, αποκαλύφθηκε πλήρως το κτίσμα με το κατά χώραν δομικό υλικό, το οποίο διευθετήθηκε αριθμημένο στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και παλαιότερη χρονολογική φάση του μνημείου υπό την θεμελίωση. Μετά την συντήρηση και αποκατάστασή του, το λατρευτικό βάθρο αγνώστου προς το παρόν θεότητος ή ήρωος, τοποθετήθηκε στην αρχική του θέση. ΄Εγινε τοπογράφηση του χώρου και η Εφορεία εισηγήθηκε την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας Γ. Πολύδωρα. Ζητούμενο της έρευνας παραμένει η αρχιτεκτονική αποτύπωση των μελών του μνημείου στο πλαίσιο σύνταξης αναστηλωτικής μελέτης.
Στη θέση « Κεραμιτζίδικα» ερευνήθηκε σωστικώς τμήμα μεγάλου κεραμοσκεπούς τάφου του 4ου αι. π. Χ., ο οποίος εν μέρει καταστράφηκε κατά την διαπλάτυνση της οδού Κυλλήνης-Εθνικής οδού Πατρών-Πύργου. Πλησίον εντοπίστηκε, κολοβωμένος και αυτός από τις εργασίες διάνοιξης, πηλεπένδυτος αποθέτης.
Εντός ιδιοκτησίας Γεωργίου Παπαδοπούλου ερευνήθηκε μικρός, κατεστραμμένος κατά το ήμισυ, κιβωτιόσχημος τάφος.
Σωστική ανασκαφική έρευνα στη θέση «Γούβες» ή « Αγραπιδιά» απέδωσε λίγα οστά και κεραμίδες, χωρίς περαιτέρω ενδείξεις για ύπαρξη αρχαιοτήτων.
Ερευνήθηκε ένας ακόμη θαλαμωτός μυκηναϊκός τάφος, με πλούσια κεραμικά ευρήματα (πάνω από πενήντα αγγεία) και μικροευρήματα. Το μνημείο ανήκει στην συστάδα του νεκροταφείου, που είχε ανασκάψει για πρώτη φορά η Εφορεία στη θέση «Άγιος Γεώργιος», το 2010.
Εξαιτίας λαθρανασκαφικών ενεργειών από αγνώστους, η Εφορεία ερεύνησε σωστικώς τρείς νέους θαλαμωτούς μυκηναϊκούς τάφους. Οι τάφοι, οι οποίοι απέδωσαν λίγα κεραμικά ευρήματα, ευρίσκονται σε μικρή απόσταση από το ανεσκαμμένο και περιφραγμένο προ ετών νεκροταφείο δεκατεσσάρων (14) ομοίων μνημείων της ΥΕ ΙΙΙΑ/ΙΙΙΒ περιόδου, στη θέση «Λακαθέλλα».
Κατολίσθηση ζώου προκάλεσε την αποκάλυψη σχεδόν παντελώς κατεστραμμένου μυκηναϊκού θαλαμωτού τάφου και ενός αγγείου στη θέση «Παλιόλακκα» ή «΄Αμμος». Πρόκειται για τον δεύτερο θαλαμωτό στην ίδια θέση, όπου το 1992 η Εφορεία είχε ερευνήσει όμοιο μνημείο.
Εντός ιδιοκτησίας Κων/νου Κωνσταντόπουλου, στη θέση «Νταλαμαραίικα», ερευνήθηκε τύμβος του 4ου αι.π.Χ. με συλημένους κιβωτιόσχημους τάφους, αλλά και δύο ασύλητους, εκ των οποίων ο ταφικός πίθος απέδωσε χάλκινα κύμβαλα και ο μνημειώδης κιβωτιόσχημος σωρεία ανθράκων από την καύση νεκρής και άλλα ενδιαφέροντα κτερίσματα.