«Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.

Η παράσταση που είχε αναβληθεί τον Αύγουστο, παρουσιάζεται στις 13 και στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας. Παραγωγή: Άλλη Πλευρά – Ώρα: 21:00

Τι είναι ο χρόνος και μπορούμε άραγε ποτέ να τον δαμάσουμε;»

Απ’ αυτό το ερώτημα εκκινεί η παράσταση και αναζητώντας απαντήσεις στρέφεται στον αρχέγονο ελληνικό μύθο του Κρόνου και την κοσμογονική σύγκρουσή του με τον Δία. Ο Κρόνος συμβολίζει τον αδηφάγο χρόνο, που καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία. Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, σύμβολο και πηγή της «ζωής».

Η παράσταση προσεγγίζει τον μύθο ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος τελικά μπορεί να νικηθεί εκεί που η ζωή επικρατεί. Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται στη Θεογονία του Ησίοδου και πλαισιώνεται από ορφικούς ύμνους. Μια μουσικοθεατρική περφόρμανς με μία ηθοποιό, έναν μουσικό και πολλά όργανα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με αγγλικούς υπέρτιτλους

Κάντε κράτηση εδώ

https://digitalculture.gov.gr/

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος

Σύλληψη – Ιδέα – Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού

Μουσική – Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Διαμαντόπουλος

Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα

Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Χρήσιμες πληροφορίες: 

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. Η προκράτηση είναι υποχρεωτική. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. 

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. 

Post Author: admin