Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους: Σαββατοκύριακο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια μουσεία

Με κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους», εορτάζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για 25η χρονιά οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς – από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Ως δευτερεύουσα θεματική έχει ορισθεί «Το ταξίδι με σιδηρόδρομο» στο πλαίσιο του «2021 Ευρωπαϊκού έτους σιδηροδρόμων», ενώ η χώρα μας, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τιμά τη φυσιογνωμία και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Πηγή: ΥΠ.ΠΟ.Α.

Οι ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της Ηλείας και όλης της Ελλάδος που ανήκουν στο κράτος είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για τον φετινό χαρακτήρα του εορτασμού και τις εκδηλώσεις.

Τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου από αίθριο έπαυλης της υστερορρωμαϊκής περιόδου (3ος αι. μ.Χ.) στην Ήλιδα. Στον κεντρικό δίσκο απεικονίζονται τα σύμβολα του Ηρακλή (ρόπαλο – φαρέτρα) και περιφερειακά τα σύμβολα των δώδεκα άθλων του. Εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας, δίπλα σε όμοιο μοτίβο με θέμα τις εννέα Μούσες

Post Author: admin