Ημερίδα με θέμα: «Τα παιδία παίζει»

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 διοργανώθηκε με επιτυχία από την Εφορεία μας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ημερίδα με θέμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «τα παιδία παίζει». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και έχει σαν θέμα το παιχνίδι στην αρχαιότητα.

Η δημιουργία του υπήρξε αποτέλεσμα της προσπάθειας να έρθουν σε επαφή οι μικροί μαθητές με την αρχαιότητα, μέσα από ένα θέμα ανάλογο της ηλικίας τους.  Ήδη από τους αρχαίους χρόνους είχε διαπιστωθεί η παιδαγωγική αξία και η σημασία του παιχνιδιού για τη σωματική, γνωστική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Στην ημερίδα συμμετείχαν κυρίως εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις αρχαιολόγων της Εφορείας και εκπαιδευτικών, πάνω σε θέματα σχετικά με τα μουσεία και τη σύγχρονη μουσειοπαιδαγωγική. Παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί από εκπαιδευτικούς, αλλά και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της Υπηρεσίας μας, όπως «η τέχνη των λιθοξόων» και η «περιήγηση στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο».

Όλοι οι συμμετέχοντες συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε βιωματικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας. Τα αποτελέσματα της ημερίδας υπήρξαν ενδιαφέροντα, ενώ οι εντυπώσεις και τα σχόλια όλων των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θετικά.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας για την άψογη συνεργασία καθώς κι όλους όσους συμμετείχαν στην ημερίδα, ελπίζοντας σε παρόμοιες δράσεις στο μέλλον