Στην περιοχή Τριανταφυλλιά, μεταξύ των δήμων Ιαρδάνου και Αμαλιάδας, αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2008, σε περιοχή με καμένη βλάστηση από τις πυρκαγιές του 2007, κτιστός μυκηναϊκός θολωτός τάφος, μέγ. διάμ. 3,83 μ., με ταφές σε λάκκους που χρονολογούν το μνημείο στην υστεροελλαδική ΙΙΑ-ΙΙΙΑ2 περίοδο, και δύο ακόμη θολωτές κατασκευές.
Πρόκειται για τους πρώτους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους που ανευρίσκονται στο βόρειο του Αλφειού τμήμα της Ηλείας. Οι τάφοι σχετίζονται άμεσα με εκτεταμένα κατάλοιπα οργανωμένης μυκηναϊκής εγκατάστασης σε παρακείμενη λοφώδη έκταση, της οποίας η έρευνα άρχισε το 2010 και είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι η ανεύρεσή της αποτελεί εξαιρετικού επιστημονικού ενδιαφέροντος ζήτημα για την ιστορία της μυκηναϊκής Ηλείας.
Ο θολωτός τάφος, είναι κτισμένος με εγχώριους πλακοειδείς λίθους κατά το εκφορικό σύστημα. Στο δάπεδο του θαλάμου αποκαλύφθηκαν λάκκοι ταφών και ανακομιδών. Επί του δαπέδου του στομίου ανευρέθη σκελετός κυνός με προσανατολισμό Β-Ν.
Επιπλέον, η ανεύρεση μεγάλης αγροικίας του 4ου-3ου αι. π.Χ. και συναφών χρονολογικώς τάφων στην ίδια θέση, μαρτυρούν την εγκατάσταση πληθυσμού στο χώρο και κατά τους ιστορικούς χρόνους.