Περιήγηση στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των νέων ανθρώπων με το φυτικό πλούτο της περιοχής και τη σχέση του με τον πολιτισμό. Το Ιερό της Ολυμπίας και η φύση αποτελούσαν αδιάσπαστη ενότητα, όπως άλλωστε μαρτυρά και το ίδιο το όνομα της Άλτεως (Άλτις σημαίνει άλσος). Ο χώρος που πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό είναι ο Ολυμπιακός Βοτανικός Κήπος, ο οποίος ιδρύθηκε μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 στις υπώρειες του Κρονίου λόφου και φιλοξενεί πλήθος δέντρων, θάμνων και φυτών, τα οποία συνέθεταν από τους αρχαίους χρόνους την χλωρίδα της περιοχής.

Διάρθρωση του προγράμματος

Το πρόγραμμα ξεκινά με περίπατο και ξενάγηση των μαθητών στον Κήπο, όπου έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να μάθουν δέντρα και φυτά της περιοχής, τα ονόματα, τις ιδιότητές τους, τη χρήση τους κατά την αρχαιότητα.

Στη συνέχεια, σε ανθολόγια επικολλούν φύλλα από δέντρα και φυτά που είχαν επιλέξει να συλλέξουν κατά την περιήγησή τους, αναγράφοντας τις ονομασίες τους και άλλες πληροφορίες που τους έκαναν εντύπωση. Τα ανθολόγια, αποτέλεσμα της συνεργασίας και της ομαδικής τους δουλειάς, αποτελούν ένα όμορφο ενθύμιο από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική μας δράση.

Απευθύνεται σε μαθητές Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης

Συμμετέχουν σχολεία ή οικογένειες (σε ομάδες), μετά από συνεννόηση

Χώρος δράσης: Ολυμπιακός Βοτανικός Κήπος (ΟΒΚ)

Διάρκεια προγράμματος: 1.30΄

Υλοποίηση: από Μάρτιο έως Οκτώβριο

Υποβολή συμμετοχής: τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία μας (τηλ. 26240 22529)

Υπεύθυνη δράσης: Ζαχαρούλα Λεβεντούρη

Post Author: admin