Διπλή η ευκαιρία φέτος να χαρεί το κοινό την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε κάποιον επιλεγμένο αρχαιολογικό χώρο της Ηλείας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου που φέτος θα ανατείλει δύο φορές: την πρώτη και την τελευταία νύχτα του Αυγούστου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει στον εορτασμό, προσφέροντας την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες και στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας την δυνατότητα να χαρούν τις δύο νύχτες της Πανσελήνου, Τρίτη 1η και Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, σε κάποιο από τους κάτωθι επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ηλείας με ελεύθερη είσοδο ως εξής:

1η Αυγούστου 2023

  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ : θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, από τις 20.00 έως τις 24.00.
  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ : Ο Χώρος και το Μουσείο θα ανοίξουν για το κοινό χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 24.00. 
  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ θα ανοίξει για το κοινό, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης, από τις 20.00 έως τις 24.00

31 Αυγούστου 2023

  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00
  • ΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ: Μουσική παράσταση ‘Τραγουδώντας την ποίηση από τον Σολωμό στον Γκάτσο’ με το συγκρότημα ‘Τα Χρώματα της Ήλιδας’.
  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ : θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00
  • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ: θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό  με ελεύθερη είσοδο, χωρίς διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00

Home » Δομή (Τμήματα) Εφ. Α. Ηλείας » Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων – Εφ. Α. Ηλείας » Διπλή η ευκαιρία φέτος να χαρεί το κοινό την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε κάποιον επιλεγμένο αρχαιολογικό χώρο της Ηλείας.

Post Author: admin