Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας

Φιλοξενείται στο ανακατασκευασμένο «Παλαιό Μουσείο» της Ολυμπίας. Από το έτος 1888 και για δεκαετίες στεγάστηκαν εδώ οι θησαυροί της Ολυμπίας. Στις συλλογές του παρουσιάζονται πάνω από 400 σημαντικά αρχαία έργα κυρίως από την Ολυμπία αλλά και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδος. Είναι γνωστό και ως «Σύγγρειο», καθώς ανεγέρθηκε με δωρεά του Ανδρέα Συγγρού.

Σκοπός της έκθεσης είναι η μύηση του επισκέπτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας

Το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας φιλοξενεί δεκάδες αρχαία έργα που προέρχονται από το Ιερό του Διός της Ολυμπίας, αλλά και από άλλα Μουσεία της ελληνικής επικράτειας. Τα εκθέματα καλύπτουν μεγάλο χρονολογικό φάσμα, από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έως και τον 5ο αι. μ.Χ. και μέσα από αυτά παρουσιάζεται η υπερχιλιετής ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, του μακροβιότερου θεσμού της αρχαιότητας.

-6 Μαρτίου – Μνήμη Μελίνας Μερκούρη

-18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Μνημείων

-18 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Μουσείων

-Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους

-28 Οκτωβρίου

-Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου

1η Ιανουαρίου – Πρωτοχρονιά

25η Μαρτίου – Εθνική Εορτή
Μ.Παρασκευή: 12.00-17.00
Κυριακή του Πάσχα
1η Μαΐου – Εργατική Πρωτομαγιά
25η Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα
26η Δεκεμβρίου

Από την 1η Απριλίου ως 31η Οκτωβρίου το ενιαίο εισιτήριο, με ισχύ μιας ημέρας, ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ και το μειωμένο εισιτήριο για όσες κατηγορίες επισκεπτών το δικαιούνται στο ποσό των 6 ευρώ. Από 1η Νοεμβρίου ως 31 Μαρτίου, το αντίτιμο του ενιαίου εισιτηρίου είναι μειωμένο κατά 50% για όλους τους επισκέπτες και κοστίζει 6 ευρώ
Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Τ.Κ. 270 65
Τηλέφωνο : 2624029119
Email: [email protected]
Translate »
Αρέσει σε %d bloggers: