‘Απ’ ελεύθεροι’ – ‘Μικρά μεγάλη Ασία – Πατρίδα αλησμόνητη’: Εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγες της Κάτω Παναγιάς Ηλείας και της Νέας Κίου Αργολίδας

Με αφορμή τη συμπλήρωση στο έτος που διανύουμε 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγες της Κάτω Παναγιάς Ηλείας και της Νέας Κίου Αργολίδας.

Η εκδήλωση υπό τον τίτλο ‘Απ’ ελεύθεροι’ – ‘Μικρά μεγάλη Ασία – Πατρίδα αλησμόνητη’ θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Κάτω Παναγιάς Ηλείαςτην Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 8.30μ.μ. και το Σάββατο 9 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου Αργολίδας.

Η τιμητική εκδήλωση θα περιλαμβάνει ημερίδα με ομιλίες/παρουσιάσεις αφιερωμένες στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής και ειδικότερα της Κάτω Παναγιάς και της Νέας Κίου, καθώς και θεατρικό αναλόγιο με συνοδεία προβολών και ζωντανής μουσικής και τραγουδιών.

Η συνάντηση θα διοργανωθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την COVID-19. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8.30-8.45‘Σμύρνη περίκαλλή μου κόρη’
Δρ Πολυξένη Αδάμ -Βελένη
Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
8.45-9.00“Σμύρνη: η αντίστροφη πορεία της Μεγάλης Ιδέας’
Αστέριος Πελτέκης,
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
9.15-9.30‘Εικόνες και μνήμες από την Κάτω Παναγιά Μικράς Ασίας’
Αθανασία Ράλλη,
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας / Τμήμα Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων & Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας
9.30-9.45‘Μιλώντας για τους Πρόσφυγες  της Κάτω Παναγιάς’
Αντώνης Σοφιανός,
Δημοτικός Σύμβουλος, Εκπρόσωπος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Παναγιάς Ηλείας
9.45-10.30Θεατρικό αναλόγιο με συνοδεία ζωντανής μουσικής και τραγουδιών
 Λήξη εκδήλωσης

Post Author: admin