Φωταγώγηση του Φιλιππείου και του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού.

Ως έμπρακτη εκδήλωση ενδιαφέροντος και στήριξης των Δικαιωμάτων των Παιδιών, το βράδυ του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου, θα φωταγωγηθεί με κυανό φωτισμό το Φιλιππείο της Ολυμπίας και το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, η οποία εορτάζεται ετησίως την ως άνω ημερομηνία.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1954 ως μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στα παιδιά όλου του κόσμου και για την βελτίωση της ευημερίας τους. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επελέγη διότι στις 20 Νοεμβρίου του 1989 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού προσφέρει στον καθένα μας την αφορμή για να υπερασπιστεί, να προωθήσει και να γιορτάσει τα δικαιώματα των παιδιών και να συμμετάσχει σε διαλόγους και δράσεις που θα οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.

Πηγή: https://www.un.org/en/observances/world-childrens-day

Post Author: admin