Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στην Ηλεία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχει στη διοργάνωση της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η οποία συντονίζεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, διοργανώνοντας τις παρακάτω δράσεις:

  • Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και ώρα 9.00: Εκπαιδευτική δράση με θέμα Ανασκαφή ηγεμονικού θολωτού τάφου Βαρθολομιού. Η δράση αφορά στη  γνωριμία με την υπό εξέλιξη ανασκαφή του ηγεμονικού θολωτού τάφου και περιλαμβάνει παρουσίαση της τεχνολογίας του προϊστορικού ανθρώπου (υπεύθυνος δράσης κ. Χρήστος Ματζάνας, 2624022529, εσωτ. 219, κιν. 6939554931 – e-mail:  chmatzanas@culture.gr – σημείο συνάντησης: Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού).
  • Πέμπτη και Παρασκευή 26 & 27 Μαΐου 2022 και ώρα 9.00: Θεματική περιήγηση στα ρωμαϊκά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας (υπεύθυνη δράσης κα Ρούλα Λεβεντούρη, 2624022529 εσωτ. 232, e-mail: zleventouri@culture.gr – σημείο συνάντησης: είσοδος αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας – παρακαλείσθε για την προ-κράτηση θέσεων).
  • Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00: Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπίας με τίτλο «Ο άγνωστος βυζαντινός οικισμός της Ολυμπίας».  Η δράση στοχεύει στη γνωριμία του κοινού με τον άγνωστο αλλά σημαντικό χριστιανικό οικισμό που αναπτύχθηκε στο χώρο του αρχαίου ιερού της Ολυμπίας κατά την ύστερη αρχαιότητα (υπεύθυνες δράσης κ. κ. Αθανασία Ράλλη και Τώνια Μουρτζίνη, 2624022529 εσωτ. 239, e-mail: aralli@culture.gramourtzini@culture.gr, σημείο συνάντησης: είσοδος αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας –  παρακαλείσθε για την προ-κράτηση θέσεων).

Η είσοδος στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη για το κοινό που θα συμμετάσχει σε αυτές.

Για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους απαραίτητη είναι η τήρηση των μέτρων που προβλέπονται για την προστασία από τον Covid-19.

Post Author: admin