Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στήριξε για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία

Με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας ως συνεργαζόμενου φορέα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία με τη συμμετοχή 3.251 Σχολείων/τμημάτων και 129.752 χιλιάδων μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια!!.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συνέδραμε μέσω του επιστημονικού της προσωπικού την εθνικής εμβέλειας δράση «Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία» (08 – 12 Μαΐου) που φέτος είχε ως θέμα «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα-μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις».

Την Δευτέρα 08 και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, ο αρχαιολόγος της Εφ. Α. Ηλείας κύριος Κώστας Αντωνόπουλος παρουσίασε ζωντανά μέσω διαδικτύου το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας σε δυο ξεχωριστές συνδέσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα, εξηγώντας μέσα από τα εκθέματα πτυχές της λατρείας των θεών, του αθλητισμού και της καθημερινότητας των νέων στα γυμνάσια και τις παλαίστρες.  

Το απαιτητικό εγχείρημα έφερε εις πέρας ομάδα στελεχών της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας με συντονίστρια την κα Ντενίζ Παναγοπούλου και υλοποιήθηκε με την στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη συνεργασία πολλών φορέων, αθλητών και εκπαιδευτικών.  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκτός από το διαδικτυακό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, εντρύφησαν «…στις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, το σεβασμό, την αριστεία αλλά και τη σύνδεσή τους με τη βιωσιμότητα κυρίως στο πεδίο των σχέσεων τους με τους άλλους ανθρώπους αλλά και οτιδήποτε τα περιβάλλει…» όπως αναφέρει στον απολογισμό του προγράμματος η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Την ολοκλήρωση της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος που έκλεισε τις εκδηλώσεις ευχαριστώντας μεταξύ των συντελεστών και συνεργαζόμενων φορέων την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλλια και τον κ. Αντωνόπουλο, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, δίνοντάς τους ραντεβού την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, έπειτα από διαδικτυακή κλήρωση αναδείχθηκαν 13 σχολεία, ένα από κάθε μία Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελλάδας, 1 Σχολείο από την Κύπρο και 2 Σχολεία από την Ομογένεια που θα φιλοξενηθούν στην Αρχαία Ολυμπία από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2023

Post Author: admin