Ημερίδα με θέμα «Μουσεία, δεξιότητες και νέες προοπτικές στην ψηφιακή εποχή»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχει σε Ημερίδα με θέμα «Μουσεία, δεξιότητες και νέες προοπτικές στην ψηφιακή εποχή», την οποία διοργανώνει η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (http://daissy.eap.gr) τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, ώρες 15:00 – 20:00, στο κτήριο του Τμήματος Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης στην Πάτρα (Πατρών Κλάους 183, Περιβόλα Πατρών).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανίχνευση των αναγκών που δημιουργούνται στους επαγγελματίες του πολιτισμού και των μουσείων εξαιτίας της διάδοσης των νέων τεχνολογιών. Θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου Mu.SA – Museum Sector Alliance (http://www.project-musa.eu/), τα οποία προέκυψαν από την έρευνα αναγκών των επαγγελματιών του μουσείου σε ψηφιακές και μεταβιβάσιμες δεξιότητες (digital and transferable skills), καθώς και η αποτύπωση των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρονται στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο έργο. Επιπλέον, έγκριτοι ομιλητές της ακαδημαϊκής κοινότητας και των μουσείων θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται του ψηφιακού πολιτισμού, όπως:
• η ανάγκη κατάρτισης και εκπαίδευσης στο χώρο του πολιτισμού,
• η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στα μουσεία,
• η Ψηφιακή Πολιτισμική Κληρονομιά και η διαχείριση της,
• εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία της Πολιτισμικής Κληρονομιάς.
Το έργο Mu.SA υλοποιείται στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο Erasmus+/ Sector Skills Alliances – Τομεακές Συμμαχίες Δεξιοτήτων. Σκοπός του έργου είναι να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στην τυπική εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ένα χάσμα που έχει προκύψει εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης εισόδου των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας (ICT) στον χώρο των μουσείων και τη συνακόλουθη εμφάνιση νέων ειδικοτήτων. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει συνολικά 12 εταίρους από 4 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο), με συντονιστή το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Α. Καμέα, Αναπληρωτή Καθηγητή ΣΘΕΤ ΕΑΠ.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες του μουσείου, φοιτητές και αποφοίτους τμημάτων σχετικών με τον πολιτισμό, επιστήμονες, ερευνητές και σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στο χώρο του πολιτισμού ή των μουσείων.

Δείτε την ανακοίνωση στο ΕΑΠ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [795.00 B]

Post Author: admin