Επιμορφωτικό Εργαστήριο (Workshop) στο πλαίσιο του έργου ‘Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς’

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας διοργανώνει επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο (workshop) στο πλαίσιο συμμετοχής της στο έργο ‘Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς’ (Coastal Heritage Network – CoHeN), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 και ώρα 16:00 μ.μ. στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Ολυμπίας (ΣΠΑΠ).

Επιμορφωτικό Εργαστήριο (Workshop) στο πλαίσιο του έργου ‘Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς’

To επιμορφωτικό εργαστήριο (workshop), που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηλείας, έχει ως στόχο να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για την ιστορία, την τοπογραφία και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κάστρου Χλεμούτσι, ενός από τα πλέον σημαντικά μεσαιωνικά μνημεία της Ελλάδας, προκειμένου να το αξιοποιήσουν κατά τη διδασκαλία τους και να το συμπεριλάβουν στις σχολικές τους επισκέψεις και αφετέρου οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί με τις τοποθετήσεις τους και τη συμπλήρωση ενός σύντομου ερωτηματολογίου να συνδράμουν στον σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στο πλαίσιο του έργου CoHeN και το οποίο θα βοηθήσει στη δυναμική σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το σχολείο και στην επιλογή των κατάλληλων παιδαγωγικών εργαλείων προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται στις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συνάντηση θα διοργανωθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων.

Πληροφορίες: Παλαιολόγου Νικολέττα, 26230 95920/95033 e-mail: efahle@culture.gr

Post Author: admin