Επίσκεψη του Πρέσβεως της Βραζιλίας στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Πρέσβης της Βραζιλίας, κος Cesario Melantonio Neto (Σεζάριο Μελαντόνιο Νέτο) επισκέφθηκε χθες Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας, συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κο Ευθύμιο Κοτζά.

Εκ μέρους της Διευθύντριας της Εφ.Α.Ηλείας Δρος Ερωφίλης – Ίριδος Κόλλια τον κο Νέτο υποδέχθηκε ο αρχαιολόγος κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και μαζί περιηγήθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας.

Αναμνηστική φωτό στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας.

Ο κος Νέτο, αν και επισκεπτόταν πρώτη φορά την Ολυμπία, είχε πολλές γνώσεις σχετικά με την σπουδαία ιστορία του τόπου και για τις διαχρονικές αξίες και τα μηνύματα που εκπέμπει. Καθόλη τη διάρκεια της περιήγησης εξέφραζε τον θαυμασμό του για την ομορφιά του τοπίου και τα εντυπωσιακά μνημεία και εκθέματα της Ολυμπίας, αυτά που την έχουν κάνει γνωστή παγκοσμίως, καθώς και για το υψηλό επίπεδο φροντίδας που δέχονται από τους ανθρώπους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεδομένου ότι ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρέσβη της Βραζιλίας μόλις ένα χρόνο πριν, δεν ήταν παρών στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξένησε η χώρα του στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, και εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην Ολυμπία ώστε να ζήσει από κοντά το κορυφαίο αυτό γεγονός για τον Ολυμπισμό. 

Ο λόγος της επισκέψεως του στην Ολυμπία ήταν για να μεταφέρει πρόταση υπογραφής Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων της Ολυμπίας στη Βραζιλία (υπάγεται στην περιφέρεια του Σάο Πάολο) και της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ελληνική Δημοκρατία.

Post Author: admin