Επίσκεψη συμμετεχόντων στην Πολυεθνική Άσκηση “Ηνίοχος 2021” στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας

Έπειτα από σχετική έγκριση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α. κυρίας Πολυξένης Βελένη, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας ομάδα αποτελούμενη από 11 αξιωματικούς ιπταμένους ξένων χωρών οι οποίοι συμμετέχουν στην Πολυεθνική Άσκηση “Ηνίοχος” του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής που έχει έδρα την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Την ομάδα με επικεφαλής τον Αντισμήναρχο κο Κων/νο Κουφόπουλο ως εκπρόσωπο του Διοικητή του ΚΕΑΤ Σμηνάρχου κου Νικόλαου Κοκκώνη, υποδέχθηκαν οι αρχαιολόγοι κ.κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Χρίστος Λιάγκουρας στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς της Προϊσταμένης της Εφ. Α. Ηλείας Δρ. Ερωφίλης Ίριδος Κόλλια.

Ακολούθησε ξενάγηση διάρκειας περίπου δυο ωρών την οποία οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και με την ανθοφορία των δέντρων και φυτών της Ιερής Άλτης να βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Λόγω των περιορισμών για την αποφυγή μετάδοσης του Κορωνοϊού δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη της ομάδας στα μουσεία της Ολυμπίας, γεγονός που από τους επικεφαλής αρχαιολόγους μετατράπηκε σε επιχείρημα για να προσκαλέσουν τα μέλη της ομάδας να επιστρέψουν στο μέλλον για διακοπές μαζί με τους οικείους τους σε συνδυασμό με διαμονή στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Post Author: admin