Επίσκεψη αντιπροσωπείας κυβερνητικών αξιωματούχων και μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σλοβακίας στην Αρχαία Ολυμπία

Την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων και μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σλοβακίας, συνοδευόμενοι από την πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα Iveta Hricová.  

Η κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κο Dušan TITTEL  καθώς και ομάδα ολυμπιονικών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σλοβακίας Anton Siekel έφτασε στην Καλαμάτα με ειδική πτήση του Προεδρικού αεροσκάφους της Σλοβακίας και μετέβη οδικώς στην Ολυμπία με πρώτο σταθμό τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας όπου ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους. 

Εν συνεχεία η αποστολή έφτασε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας και έτυχε της υποδοχής της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρος Ερωφίλης – Ίριδος  Κόλλια και του αρχαιολόγου κου Κωνσταντίνου   Αντωνόπουλου. 

Στο φουαγιέ του μουσείου, έπειτα από την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων η κα Κόλλια μίλησε στους φιλοξενούμενους για την ιστορία και κυρίως για το πολύτιμο μνημειακό και αξιακό φορτίο της Ολυμπίας, ενώ ο  κος Αντωνόπουλος, πριν αναλάβουν οι διπλωματούχοι ξεναγοί, αναφέρθηκε στη σημασία και το ρόλο που διαδραματίζει η Ολυμπία στο σύγχρονο Ολυμπιακό Κίνημα.

 

photo credits @ Γιώργος Σκουλούδης

Post Author: admin