Εορτασμός της “Πανσελήνου του Αυγούστου 2021” στην Ηλεία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει στην Πανσέληνο του Αυγούστου, στον θεσμό ευρείας αποδοχής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσφέρει στους πολίτες την επιλογή να απολαύσουν το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου σε συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητός της με ελεύθερη είσοδο.

«Στο φως του Φεγγαριού» Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την Πανσέληνο 22 Αυγούστου 2021

Συγκεκριμένα, στην Ηλεία θα υποδεχθούν το κοινό οι εξής χώροι και μουσεία:

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας: ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24.00

Αρχαιολογικός χώρος Κάστρο Χλεμούτσι: Μουσική εκδήλωση “Το μυστικό τραγούδι του κάστρου” σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού Melody Spirit, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ώρα έναρξης: 21.00. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

-Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας: ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00 ( η προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση στο αίθριο του Μουσείου με τίτλο: “Τραγούδια επί σκηνής” ματαιώθηκε)

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον αναλυτικό κατάλογο των αρχαιολογικών μνημείων και εκδηλώσεων σε όλη την χώρα. 

Post Author: admin