Εκπαιδευτικές δράσεις στην Αρχαία Ήλιδα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενημερώνει ότι για τη σχολική χρονιά 2018-2019 θα προσφέρει τα εξής  εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας :

  • Παίζοντας στο αρχαίο θέατρο. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο Ήλιδας και επικεντρώνεται στο κυριότερο σωζόμενο μνημείο, το θέατρο.
  • Η πόλη της αρχαίας Ήλιδας και οι κάτοικοί της. Απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού και σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την αρχαία πόλη και τις ασχολίες των κατοίκων της μέσα από τα εκθέματα του μουσείου.
  • Τα δώρα της φωτιάς. Απευθύνεται κυρίως στους μαθητές προσχολικής και των 2 πρώτων τάξεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υλοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας. Μέσα από τα εκθέματα παρουσιάζεται η σημασία της φωτιάς, η χρήση της και η συμβολή της στην εξέλιξη του πολιτισμού.
 

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στα τηλέφωνα 2622041740 και 26240.22529, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ημέρες διεξαγωγής: Τετάρτη και Παρασκευή. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη υλοποίησης των προγραμμάτων κα Π. Παναγοδήμου. Για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των προγραμμάτων οι σχολικές ομάδες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 30 άτομα.

Post Author: admin