Διεθνής Ημέρα των Μουσείων 2017

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων στις 18 Μαΐου 2017

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετείχε με δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου (κτήριο Δημοτικής Αγοράς) στον Αρχαιολογικό Χώρο του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας και στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Ήλιδας.
 – Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Ηλείοι & Τριφύλιοι. Από την αντίθεση στη σύνθεση» Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά παιδιά της Έ & ΣΤ΄Δημοτικού. (Υπεύθυνος αρχαιολόγος Χρ. Λιάγκουρας)
– Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Επικουρίου Απόλλωνα θα γίνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Έριδες και συμφιλιώσεις Αρκάδων, Μεσσηνίων και Ηλείων με υπόβαθρο την ανέγερση του ναού του Επικουρίου Απόλλωνα». Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά της Δ΄& Έ Δημοτικού. Προβλήθηκε επίσης ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Jean-Daniel Pollet παραγωγής του 1964 μέσα από την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του ναού και τους λόγους κατασκευής του. (Υπεύθυνη αρχαιολόγος Ζαχ. Λεβεντούρη).
– Στην Ήλιδα, στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο, φιλοξενήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και ώρες 17.00 – 20.30, οι μαθητικές δράσεις του 1ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, (πρόκειται για ξεχωριστές εκδηλώσεις) στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην πανελλήνια  δράση  “Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου – Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα” των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών “Διάζωμα”. (Υπεύθυνος αρχαιολόγος Κων. Αντωνόπουλος)
Στο Κάστρο Χλεμούτσι συνεχίστηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα (υπεύθυνη αρχαιολόγος Αθ. Ράλλη) καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και τα μουσεία της Ολυμπίας (υπεύθυνος αρχαιολόγος Κων/νος Αντωνόπουλος).

Κατεβάστε το Έντυπο του Ελληνικού Τμήματος του ICOM

Post Author: admin