Διαθέσιμο στο διαδίκτυο το νέο βίντεο – ύμνος της Ολυμπίας.

Μια νέα βιντεοδημιουργία παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας με τίτλο Ολυμπία: “…ἐν τῷ καλλίστῳ τῆς Ἑλλάδος…..” (μτφρ.”…στον ωραιότερο τόπο της Ελλάδος…” – Λυσίας, Ολυμπιακός, 33.2) προβλήθηκε επισήμως στις 17 Οκτωβρίου 2021 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, την παραμονή της Tελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», πλαισιώνοντας την εκδήλωση υπογραφής της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το βίντεο που υμνεί και αναδεικνύει τον ιερό τόπο της Ολυμπίας, αποτελεί έναν από τους πρώτους καρπούς της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, ενός προγράμματος συνεργασίας για την υποστήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση των δράσεων Πολιτισμού στην Αρχαία Ολυμπία, ιδιαίτερα κατά την περίοδο πριν και μετά τις τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία πρόσφατα υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Για τις λήψεις των επίγειων και εναέριων πλάνων χρειάστηκαν πάνω από 25 επισκέψεις του δημιουργού κου Γιώργου Σκουλούδη στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπίας, ενώ απαιτήθηκαν πολλές ώρες επεξεργασίας του τεράστιου σε όγκο ψηφιακού υλικού, ώστε να προκύψει το εξαιρετικό αποτέλεσμα, διάρκειας περίπου δυο λεπτών (2′.12”).

Την ευθύνη της παραγωγής του βίντεο είχε η κα Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας ενώ την επιμέλεια και τον συντονισμό είχε ο αρχαιολόγος κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σε συνεννόηση και συνεργασία με τον κο Μαρίνη Νικολακόπουλο, Αρχιφύλακα του Αρχαιολογικού Χώρου Ολυμπίας.

Η κοινοποίηση – διάδοση του βίντεο επιτρέπεται α) αποκλειστικά και μόνο για μη εμπορική χρήση β) χωρίς αλλοιώσεις και περικοπές, γ) με παραπομπή στο αυθεντικό βίντεο που φιλοξενείται στο κανάλι στην πλατφόρμα YouTube, στον ιστότοπο και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσεις (social media) των συντελεστών και πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από τα εξής στοιχεία, αλλιώς είναι παράνομη: «Τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ν.3028/2002)». «Ο Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας» «Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων». Δημιουργός: Γιώργος Σκουλούδης, φωτογράφος, video artist

Post Author: admin