“Γίνε ο ξεναγός σου”: Δωρεάν θεατροπαιδαγωγικό & κινηματογραφικό εργαστήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας

Με όχημα το θέατρο, τις τεχνικές του κινηματογράφου και του animation και εστιάζοντας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έφηβοι και ενήλικες δημιουργούν το πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα στην Ελλάδα! Πρόκειται για έναν παιχνιδιάρικο ψηφιακό οδηγό ξενάγησης για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω εφαρμογής (application) για κινητά τηλέφωνα, που απευθύνεται σε εφήβους. 

Η σύλληψη της ιδέας και το σενάριο είναι της θεατροπαιδαγωγού Αγγελική Τόμπρου. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και εντάσσεται στο Θέατρο των Πολιτών του Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι με το εργαστήριο «Ένα Φάρμακο». Ο πρώτος κύκλος των θεατρικών και κινηματογραφικών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 12 έως την Κυριακή 18 Ιουλίου και ώρες 10:00-13:00, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (ΚΕΔΑΟ) και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στο ακόλουθο βίντεο.

Post Author: admin