Εορτασμός των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2018 στην Ηλεία

Η αφίσα των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2018 στην Ηλεία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο φετινό εορτασμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών από 5-10 Ιουνίου 2018, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη θεματική περιήγηση – πεζοπορία στον αρχαιολογικό χώρο της Κυλλήνης-Γλαρέντζας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.30 μ.μ.

Η δράση αφορά στον χώρο όπου ιδρύθηκαν, αναπτύχθηκαν και ήκμασαν η αρχαία Κυλλήνη, επίνειο της πρωτεύουσας των Ηλείων Ήλιδας και η μεσαιωνική Γλαρέντζα, επίνειο της πρωτεύουσας του Πριγκιπάτου της Αχαΐας Ανδραβίδας. Με αφορμή την περιήγηση στα σωζόμενα κυρίως μεσαιωνικά κατάλοιπα θα επιχειρηθεί η ανασύσταση της ιστορίας του τόπου, ο οποίος επιλέχθηκε ως μοναδικό λιμάνι της περιοχής από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας και αναδείχθηκε σε διαχρονική πύλη επικοινωνίας της Ελλάδας με τη Δύση. Η ομορφιά του φυσικού τοπίου την ιδιαίτερη ώρα της δύσης του ήλιου επιλέγεται ως το ιδανικό πλαίσιο γνωριμίας με τον τόπο.

Ως σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων και αφετηρία της περιήγησης ορίζεται η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, επί του παραλιακού δρόμου Κυλλήνης.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Νάνσυ Ράλλη – Τώνια Μουρτζίνη, αρχαιολόγοι

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, καθώς θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας. | Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. | Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2623095033, 2624022529 | Είσοδος δωρεάν. | Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι απαραιτήτως εφοδιασμένοι με κλειστά παπούτσια, μακρύ παντελόνι, καπέλο, νερό, αντηλιακό.

Post Author: admin