Φιλοξενία Ημερίδας στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ Ολυμπίας με θέμα την Κρουαζιέρα

Με τον τίτλο «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR : προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές» διεξήχθη ημερίδα και Workshop την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας.  Φορείς διοργάνωσεις ήταν το Δίκτυο Πανεπιστημίων, Περιφερειών, Εμπορικών Επιμελητηρίων και Πόλεων Αδριατικής Ιονίου (Πρωτοβουλία AI-NURECC) και το Επιμελητήριο Ηλείας – μέλος του Forum AIC, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Φιλοξενία ημερίδας στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας με τίτλο : «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR : προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές»

Στόχος της Πρωτοβουλίας AI-NURECC είναι η υποστήριξη της εφαρμογής της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR) και η προώθηση αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών και τοπικών αρχών, των πανεπιστημίων, των εμπορικών επιμελητηρίων, των ενώσεων και δικτύων νέων, των επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών διασφαλίζοντας ευρεία εδαφική κάλυψη, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας η Δρ. Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες, οι οποίοι στο πέρας των Workshops επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας με ξεναγό τους τον αρχαιολόγο της Εφ.Α.Ηλείας κο Κωνσταντίνο Β. Αντωνόπουλο.