Το μήνυμα της Ολυμπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2018

Στο πρανές του Σταδίου της Ολυμπίας, με φόντο τον Κρόνιο λόφο, μαθητές σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σχημάτισαν το σήμα της Ειρήνης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης 2018
Προκειμένου να διαδώσει και δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη, ο ΟΗΕ καθιέρωσε το 1981 την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Από το 2001 η Ημέρα αυτή γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα αυτή, έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΟΗΕ, υλοποιούνται εκδηλώσεις σε πολλα μέρη της υφηλίου, με  διοργανωτές διαφόρους εθνικούς και τοπικούς φορείς και την ενεργό συμμετοχή των κοινωνιών των πολιτών.
Η Ολυμπία, ο τόπος που γέννησε μεταξύ άλλων ιδανικών και την ιδέα της Εκεχειρίας, πρωταγωνίστησε στον εορτασμό με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με διοργανωτή τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εντός του Αρχαιολογικού Χώρου και στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
Έπειτα από σχετική έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, οι μαθητές σχολείων του Δήμου Ολυμπίας σχημάτισαν το πρωΐ της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018 το σήμα της Ειρήνης στο πρανές του Σταδίου της Ολυμπίας, κρατώντας τις σημαίες όλων των Χωρών του ΟΗΕ, ενώ στο δημαρχείο της πόλης έγινε σχετική ομιλία για την σημασία του εορτασμού και φιλοξενήθηκε έκθεση ζωγραφικής μαθητών με θέμα την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης.
 
Προέλευση Φωτό: www.ilianet.gr
 

Post Author: admin