Σαββατοκύριακο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 με ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους

Με κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση», εορτάζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για 24η χρονιά από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ανοίγουν τις πόρτες τους μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες ενίοτε και με τη διοργάνωση ποικίλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων να έρθουν σε επαφή με τα μνημεία με πιο άμεσο και ευχάριστο τρόπο.

Πηγή: ΥΠ.ΠΟ.Α.

Θέρμες Κρονίου λόφου Ολυμπίας.
Ψηφιδωτό δάπεδο με Θαλάσσιο θέμα (Τρίτωνας που οδηγεί άρμα) ως κεντρικό μοτίβο.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 26 και 27 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της Ηλείας και όλης της Ελλάδος που ανήκουν στο κράτος είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για τον φετινό χαρακτήρα του εορτασμού και τις εκδηλώσεις.

Post Author: admin