Πανοραμική – εικονική περιήγηση στη νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα Όρια του Μύθου και της Ιστορίας».

Τη δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης στη νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» έχει πλέον το ελληνικό και διεθνές κοινό από την άνεση του σπιτιού του.

Το αναγκαστικό κλείσιμο των μουσείων που έχει επιβληθεί για την αποφυγή μετάδοσης του Covid19 δεν πρέπει να πτοεί τους φίλους της ιστορίας, της τέχνης και της αρχαιολογίας οι οποίοι, ανάμεσα σε άλλες επιλογές, έχουν τώρα την δυνατότητα να επισκεφτούν ηλεκτρονικά σε περιβάλλον πανοραμικό (360VR) την σημαντική έκθεση η οποία θα φιλοξενείται (αν δεν δοθεί παράταση) στην Αθήνα ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2021.

Θυμίζουμε πως μεταξύ των συνολικά 105 αρχαίων έργων της έκθεσης, περιλαμβάνονται αρκετά αντικείμενα από το πολύτιμο απόθεμα της Ολυμπίας, κυρίως οπλισμός αρχαίου οπλίτη, με κορυφαίο το κράνος του Αθηναίου στρατηγού Μιλτιάδη το οποίο αφιέρωσε με σεβασμό στο Ιερό του Διός της Ολυμπίας και από ευτυχή συγκυρία ήρθε στο φως με την αρχαιολογική σκαπάνη.

Οδηγίες χρήσης:
Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο εικονικό περιβάλλον της έκθεσης

Έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε σε πλήρη οθόνη (Full Screen), πατώντας το κάτω δεξιά εικονίδιο (Μικρό τετράγωνο με διακεκομμένες γραμμές), εντός της εφαρμογής του 360VR.
Κινηθείτε με τον κέρσορά σας, στα επιλεγμένα κυκλικά σημεία θέασης και δείτε πληροφορίες για τα εκθέματα καθώς και τις ψηφιακές προβολές της έκθεσης, κλικάροντας πάνω στις κυκλικές σημάνσεις.

Για όσους διαθέτουν γυαλιά τρισδιάστατης περιήγησης (VR Glasses), μπορούν, πατώντας στο αντίστοιχο εικονίδιο, να κάνουν εικονική περιήγηση σε περιβάλλον 360VR.

Απολαύστε την έκθεση!

Πηγή: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Post Author: admin