«Οι Μεγάλες Νίκες. Στα Όρια του Μύθου και της Ιστορίας». Aνοιχτή για το κοινό από τις 20 Οκτωβρίου 2020 η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με σημαντικά εκθέματα από την Ολυμπία.

Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» περιλαμβάνοντας μεταξύ των συνολικά 105 αρχαίων έργων το κράνος του Μιλτιάδη και το περσικό κράνος τα οποία αφιερώθηκαν με σεβασμό στο Ιερό του Διός της Ολυμπίας και σήμερα συνιστούν δυο εμβληματικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ολυμπίας

Αγαλμάτιο της θεάς Αθηνάς και μαρμάρινη κεφαλή αγάλματος υπερφυσικού μεγέθους, πιθανώς του Παντεπόπτη Δία

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, οι επισκέπτες μπορούν να δουν κορυφαία έργα της αρχαιότητας τα οποία εξιστορούν το νικηφόρο αγώνα των Ελλήνων κατά των Περσών αλλά και ένα ομοίωμα αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα πΧ από το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Βίντεο με την προετοιμασία της έκθεσης

Πηγή: Δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΑ

Post Author: admin