Κοπή πίτας 2019 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας

Το έθιμο της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τήρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και φέτος . Το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019, εργαζόμενοι όλων των τμημάτων και ειδικοτήτων της Εφορείας, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, μαζί με οικεία τους πρόσωπα, συγκεντρώθηκαν σε κέντρο της Ολυμπίας, όπου βίωσαν μια όμορφη βραδιά με έκδηλο το φιλικό και συναδελφικό κλίμα, με πολύ κέφι, χορό και ευχάριστες εκπλήξεις.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι αποστάσεις δεν εμπόδισαν υπαλλήλους από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηλείας, το κάστρο Χλεμούτσι, το Μουσείο Πύργου, την Ήλιδα, τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα και βεβαίως την Ολυμπία, να δώσουν το παρόν στη γιορτή, προκειμένου να συναντήσουν τους συναδέλφους τους και να ανταλλάξουν ευχές.

Η   Προϊσταμένη της Εφ. Α. Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλλια,  υποδέχθηκε το προσωπικό και ευχήθηκε το 2019 να είναι μια εποικοδομητική και αποδοτική χρονιά για τον κάθε υπάλληλο και συνολικά για την Υπηρεσία και επίσης καλωσόρισε για μια ακόμη φορά το προσωπικό που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα. 

Ακολούθησε γλέντι υπό την συνοδεία μουσικής από μικρή ορχήστρα, ενώ τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό όλων έκλεψε ο Κυριάκος Κώστογλου από το φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας, ο οποίος ερμήνευσε άψογα   πολλά αγαπημένα λαϊκά τραγούδια.

Η επιθυμία που εκφράστηκε από πολλούς ήταν να καθιερωθεί αυτή η βραδιά και να τελείται κάθε χρόνο, δεδομένου ότι ενισχύει το αίσθημα της συναδελφικότητας και συμβάλλει στην βελτίωση της επικοινωνίας  του προσωπικού που υπηρετεί στα διαφορετικά τμήματα και χώρους εργασίας της Υπηρεσίας.

Τυχερός της χρονιάς για την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας αναδείχθηκε ο αρχαιολόγος κ. Χρίστος Λιάγκουρας ο οποίος βρήκε στο κομμάτι του το φλουρί .

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο  πατήστε εδώ

Post Author: admin