Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 – Επισκεφθείτε την Online Έκθεση των επάθλων του Σπύρου Λούη.

Δείτε το σποϊλερ της Έκθεσης!

Με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) η οποία φέτος εορτάζεται ψηφιακά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (COVID19) που μαστίζει τον πλανήτη και κρατά τα περισσότερα μουσεία του κόσμου κλειστά, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας εγκαινιάζει την ψηφιακή έκθεση με τίτλο …μέγιστα γέρα πρόκειται δρόμου… αφιερωμένη στα έπαθλα του Σπύρου Λούη, νικητή του πρώτου Μαραθωνίου Δρόμου των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το έτος 1896.

Ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο, τα μουσεία της Ηλείας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων καταφέρνουν να επιτελούν το έργο και την αποστολή τους μέσα και από τις ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις.

Προς την ίδια κατεύθυνση και παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα μέτρα των Αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (COVID19), η ψηφιακή δράση της Εφ. Α. Ηλείας με τίτλο: “Μείνε σπίτι, μείνε συντονισμένος με τα μουσεία και μνημεία της Ηλείας“, που αφορά στη λειτουργία καναλιού στην πλατφόρμα YouTube, μετονομάζεται σε : “Μείνε ασφαλής, μείνε συντονισμένος με τα μουσεία και μνημεία της Ηλείας.

Σύμφωνα τέλος με σχετική ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη, τα δημόσια μουσεία θα επαναλειτουργήσουν στις 15 Ιουνίου, ενώ την 18 Μαΐου 2020 θα επαναλειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδος!

Προσκαλούμε το κοινό να γιορτάσει μαζί μας την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και να προσέλθει, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας, την Ολυμπία, την Ήλιδα, τον Ναό Επικουρίου Απόλλωνα και το Κάστρο Χλεμούτσι την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους με ελεύθερη είσοδο καθώς και να μην παραλείψει να επισκεφθεί την Online ψηφιακή έκθεση με τίτλο …μέγιστα γέρα πρόκειται δρόμου…” αφιερωμένη στα έπαθλα του Σπύρου Λούη (πατώντας εδώ)!!!

Ψηφιακή έκθεση με τίτλο “…μέγιστα γέρα πρόκειται δρόμου…” αφιερωμένη στα έπαθλα του Σπύρου Λούη

Post Author: admin