Γνωριμία με την Ολυμπία. Εκπαιδευτική περιήγηση.

Εκπαιδευτική περιήγηση εξοικείωσης – παρουσίασης των σημαντικότερων μνημείων και εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου Ολυμπίας. 

Παράλληλα, η περιήγηση πραγματεύεται το θέμα του αγώνα και της άμιλλας στην αρχαιότητα. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των  Ολυμπιακών Αγώνων και τις απαρχές τους στη μυθολογία, να μάθουν πότε και πώς γεννήθηκαν τα πρώτα αγωνίσματα, καθώς και τις διάφορες πτυχές τους που αφορούν στη διοργάνωση, την προετοιμασία των αθλητών στα γυμνάσια και την παλαίστρα της Ήλιδας, τα Ηραία, τη γιορτή προς  τιμήν της Ήρας με αγώνες δρόμου κοριτσιών και νέων γυναικών, τους θεατές των αγώνων, τα έπαθλα και τα βραβεία κ.α. 

Τέλος, η περιήγηση προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με έναν ευχάριστο τρόπο με πληροφορίες που ρίχνουν φως στην έννοια και τη σημασία της εκεχειρίας και του ευ αγωνίζεσθαι διαχρονικά, την ιστορία της Ολυμπιακής Φλόγας και τη σχέση της Ολυμπίας με το σύγχρονο Ολυμπιακό κίνημα .

Απευθύνεται σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και στο ευρύ κοινό (ομάδες).

—>Εκτιμώμενη συνολική διάρκεια εκπ. επίσκεψης στην Ολυμπία: 3 ώρες (συμπεριλαμβάνονται οι πεζοπορίες – μεταβάσεις από και προς το πάρκινγκ).

–> Ο ιδανικός αριθμός ωφελουμένων μαθητών – μελών μιας ομάδας είναι 30 ενώ ο μέγιστος 50.

–> Το σημείο συνάντησης της σχολικής ομάδας με τον κο Αντωνόπουλο, υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος, είναι η είσοδος του Αρχαιολογικού Χώρου  Ολυμπίας, 10′ λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος. Παρακαλούμε να είστε συνεπείς.  Τηλ. επικοινωνίας σε έκτακτη περίπτωση 6974099323

–>Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, αφού προηγηθεί ξεκούραση στο Άλσος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η  ομάδα δύναται να επισκεφθεί τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος (Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, Ολυμπιακός Βοτανικός Κήπος  κ.α.) με την ευθύνη των συνοδών εκπαιδευτικών οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές τα σημαντικότερα μνημεία ή, αν πρόκειται για ενήλικες, μεμονωμένα.

Προετοιμασία μαθητή και εκπαιδευτικού 

Εκπαιδευτικός  Κόμβος Υπουργείου Πολιτισμού

 

Για την σωστή τήρηση του αρχείου μας και ταυτόχρονα για την βελτίωση και παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών, θα μας βοηθούσε πολύ έχοντας ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή την εκπαιδευτική περιήγησή σας  σε συνεργασία με τον υπεύθυνο αρχαιολόγο – εμψυχωτή της Εφορείας μας, να συμπληρώσετε την σύντομη αξιολόγηση πατώντας εδώ, στον σύνδεσμο (φόρμες Google μην ξεχάσετε να πατήσετε ΥΠΟΒΟΛΗ) ώστε να καταχωρηθούν τα στοιχεία σας στην σχετική βάση δεδομένων.

Post Author: admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *