Επαναλειτουργία οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων της Ηλείας.

Την 18 Μαΐου 2020 οι αρχαιολογικοί χώροι της Ηλείας όπως και όλης της Ελλάδος, θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό με θερινό ωράριο, έπειτα από την μερική άρση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας που θα οδηγήσει στην πλήρη επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι αρχαιολογικοί χώροι Ολυμπίας (08.00-20.00) , Ναού Επικουρίου Απόλλωνα (08.00-20.00), Ήλιδας (09.00-16.00) και Κάστρου Χλεμούτσι (09.00-16.00) θα υποδεχθούν το κοινό την προσεχή Δευτέρα με ελεύθερη είσοδο.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοΐού (συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος) ενώ το προσωπικό θα μεριμνά να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου, να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα ανάλογα με την έκταση του αρχαιολογικού χώρου και θα εφαρμόζεται ειδική διαδικασία ρύθμισης ροής εισόδου-εξόδου του κοινού. 

Υπενθυμίζουμε ότι τα μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Την ίδια μέρα, εορτάζεται παγκοσμίως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) η οποία φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID19) που μαστίζει τον πλανήτη και κρατά τα περισσότερα μουσεία του κόσμου κλειστά, θα τιμηθεί με ηλεκτρονικές – ψηφιακές εκδηλώσεις κυρίως μέσω διαδικτύου. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχοντας στον εορτασμό, εγκαινιάζει την ψηφιακή έκθεση με τίτλο …μέγιστα γέρα πρόκειται δρόμου…, αφιερωμένη στα έπαθλα του Σπύρου Λούη, νικητή του πρώτου Μαραθωνίου Δρόμου των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το έτος 1896.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις φετινές ψηφιακές εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων στην Ελλάδα.

Post Author: admin