Γραφείο Φύλαξης – Πληροφόρησης – Εφ. Α. Ηλείας

Εκδοτήριο εισιτηρίων Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας  βάσει του Π.Δ. 4/2018 (Οργανισμός Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού) είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Λειτουργεί σε επίπεδο Διεύθυνσης, έχει έδρα την Ολυμπία και αρμοδιότητα που εκτείνεται στο Νομό Ηλείας.

Το Γραφείο Φύλαξης – Πληροφόρησης της Εφ. Α. Ηλείας είναι αρμόδιο για τον προγραμματισμό και έλεγχο της φύλαξης των Μουσείων, αποθηκών αρχαίων, αρχαιολογικών χώρων και εν γένει αρχαιολογικών εγκαταστάσεων, την τήρηση και εποπτεία της φύλαξης κατά τις ημέρες των εξαιρέσιμων και αργιών και τη σύνταξη των σχετικών καταστάσεων για την αποζημίωση των προσφερομένων υπηρεσιών κατά τις ημέρες αυτές, οι οποίες εγκρίνονται από τον Προϊστάμενο.

Επιπλέον μεριμνά για την ευταξία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και εν γένει για την εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς και για την ευπρεπή συμπεριφορά του αρχαιοφυλακτικού προσωπικού, όπως επίσης συντονίζει τους ορισμένους υπεύθυνους αρχιφύλακες.

Του Γραφείου ορίζεται επικεφαλής υπάλληλος του Κλάδου ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης, ειδικότητας Ημερησίων Φυλάκων.

Το Γραφείο υπάγεται απευθείας στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ενώ εποπτεύει και συντονίζει τους κατά τόπους υπευθύνους αρχιφύλακες αρχαιολογικών χώρων ή μουσείων της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας.

Post Author: admin