Εγκαίνια της έκθεσης “Face Forward…into my home” του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης , στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζουν στην Ολυμπία  την έκθεση με θέμα «Μέσα από άλλα μάτια – Πορτρέτα και ιστορίες από το πρόγραμμα Face Forward… into my home». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 8.30μ.μ. στην είσοδο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας. Η έκθεση θα διαρκέσει για έναν μήνα (20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου 2018) και θα είναι ανοικτή σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του Αρχ. Μουσείου Ολυμπίας, από τις 8 το πρωΐ ως τις 8 το βράδυ).

Photo: Vladislav Zukovsky

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Το Face Forward into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους. Στο Face Forward …into my home συμμετέχουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν στην Αθήνα και υποστηρίζονται μέσω του προγράμματος ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση και την ένταξη), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

(Πηγή: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες

 

Post Author: admin