Απολογισμός εκπαιδευτικών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019

Εξαιρετικές ήταν οι εντυπώσεις και οι αναμνήσεις που αποκόμισαν όλοι οι  συμμετέχοντες και οι συντελεστές των εκπαιδευτικών δράσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, οι οποίες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 με θέμα: «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: Το μέλλον της παράδοσης» από τις 15/05 έως και 17/05 στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας και είχαν έκδηλο τον παιχνιώδη και βιωματικό χαρακτήρα τους .

Στα μουσεία της Ολυμπίας και του Πύργου οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν υπό την επιστημονική ευθύνη και φροντίδα των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και την γενική εποπτεία της Προϊσταμένης Δρος Ερωφίλης -‘Ιριδος Κόλλια, ενώ η δράση στο μουσείο της Ήλιδας είχε τη σφραγίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και συγκεκριμένα της Διευθύντριας κας Ζωής Βουρλούμη και των εκπαιδευτικών κου Δημήτρη Παναγιωτάρα και κας Αναστασίας Φλεβοτόμου,  με την αρωγή της Εφ.Α. Ηλείας . 

Ανατρέξτε για λεπτομέρεις και φωτογραφικό υλικό της κάθε δράσης στις σχετικές ενότητες στο κάτω μέρος  της σελίδας.

Για την ομολογουμένως επιτυχή υλοποίηση όλων των δράσεων, εργάστηκαν με ζήλο αρκετοί άνθρωποι και πολλοί ακόμη συνέδραμαν και υποστήριξαν τις εκδηλώσεις εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων στην Ηλεία.  

Για αυτό ευχαριστούμε θερμά:

– Τους Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, οι οποίοι ήταν και οι πρωταγωνιστές!

-Τους Διευθυντές και τους δασκάλους τους,

-Το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δ. Ελλάδος με έδρα τον Πύργο και ειδικά την διδάσκουσα Δρ. Μαρία Βίγλη και τους φοιτητές της για συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.

-Την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ευγενία Ηλιοπούλου για την παρουσία και τη στήριξή της.

-Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, (Αποστολοπούλου Φωτεινή, Βούζα Λουκία, Δρέ Γεώργιο Κομπορόζο Γεώργιο, Κοτσαύτη Ιωάννα, Μαρκοπούλου Ιωάννα, Μαστορόπουλο Δημήτριο, Ματσούκα Θεώνη, Μπρή Φωτεινή και Φωτοπούλου Νικολέτα) που με ενθουσιασμό και μεράκι κατασκεύασε τα όμορφα παιχνίδια για να παίξετε μαζί μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τις Εταιρείες ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜΟΤΟΥΒΛΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ και ΦΑΡΜΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ – ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ ΣΟΦΙΑΝΟΣ Δ ΟΕ, η συνδρομή των οποίων υπήρξε σημαντική για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Post Author: admin